FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradNybörjare

2020 Årets gluten- och sockerfria semmelnyhet, en semmelcheesecake i glas. Enklare och dessutom mycket godare än att göra vanliga LCHF semlor

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

  • Att tänka på är att portionerna är stora och att detta är en mättsam desert 

Portioner 6 portioner
Förberedelsetid20 minuterTillagningstid10 minuterTotal tid30 minuter

Mandelmassa
Kardemumma smulor
Fyllning

Mandelmassa
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa. ställ sedan mandelmassan i kylen.

Kardemumma smulor
2

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med mandelmjölet ,kardemumma och sötning. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter.

3

Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor. (Konsistensen när man har precis tagit ur degen är annorlunda en efter den har svalnat.

Fyllning
4

Vispa grädde och mascarpone fluffigt tillsätt kardemumma och sötning.

5

Varva vartannat lager smulor,mandelmassa och fyllning, jag serverar med hallon och toppar med lite mandelmassa.

Kategori

Ingredienser

Mandelmassa
Kardemumma smulor
Fyllning

Instruktioner

Mandelmassa
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa. ställ sedan mandelmassan i kylen.

Kardemumma smulor
2

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med mandelmjölet ,kardemumma och sötning. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter.

3

Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor. (Konsistensen när man har precis tagit ur degen är annorlunda en efter den har svalnat.

Fyllning
4

Vispa grädde och mascarpone fluffigt tillsätt kardemumma och sötning.

5

Varva vartannat lager smulor,mandelmassa och fyllning, jag serverar med hallon och toppar med lite mandelmassa.

LCHF Semmelcheesecake i glas
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 4]