FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

LCHF New York cheesecake med smak av blåbär och kardemumma, denna Cheesecake är ett lyxigt recept som passar bra vid mer speciella tillfällen som vid en födelsedag. Så god dessert som man inte tror är lchf vänlig och är utan socker. Gillar man kardemumma så kan man tillsätta lite mer än om vad som står i receptet.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner10 Portioner
Förberdelse15 minuterTillagningstid1 hrTotal Tid2 hrs

Botten
Blåbärssylt
Fyllning

Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr, Ta fram smöret så att det blir rumstempererat, Blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl.

2

Tryck ut degen i en fodrad springform ca 23 cm. och grädda botten i ca 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt botten sedan svalna

Blåbärssylt
3

Koka blåbär tillsammans med sötning och kardemumma några minuter.Stäng av värmen och Mixa sylten slät .

Fyllning
4

Vispa grädden fluffigt.I en annan bunke Vispar du färskosten fluffigt Tillsammans med kardemumma,sötning.

5

Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna något

6

Tillsätt den vispade grädden, blåbärssylten och gelatinet fortsätt vispa tills det har fått en tjockare konsistens.

7

Häll smeten ovanpå boten och bred ut den jämnt. placera i kylen i minst 1-2 timme före servering. Toppa med tinade blåbär

Har du lagat detta recept?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

Ingredienser

Botten
Blåbärssylt
Fyllning

Vägbeskrivning

Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr, Ta fram smöret så att det blir rumstempererat, Blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl.

2

Tryck ut degen i en fodrad springform ca 23 cm. och grädda botten i ca 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt botten sedan svalna

Blåbärssylt
3

Koka blåbär tillsammans med sötning och kardemumma några minuter.Stäng av värmen och Mixa sylten slät .

Fyllning
4

Vispa grädden fluffigt.I en annan bunke Vispar du färskosten fluffigt Tillsammans med kardemumma,sötning.

5

Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna något

6

Tillsätt den vispade grädden, blåbärssylten och gelatinet fortsätt vispa tills det har fått en tjockare konsistens.

7

Häll smeten ovanpå boten och bred ut den jämnt. placera i kylen i minst 1-2 timme före servering. Toppa med tinade blåbär

LCHF-New york-blåbärsheesecake