FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

UPPDATERAT RECEPT 2020-07-15

nyttig variant av morotskaka som är lchf vänlig . Fluffig, saftig och välsmakande med en ljuvligt krämig glasyr! Morötter kan ätas inom lchf men det beror på vilken nivå du äter, Om du äter strikt lchf då ska du inte äta denna efterrätt , men denna morotskaka är anpassad för dig som äter en normal eller liberal kost.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner10 Portioner
Förberdelse20 minuterTillagningstid30 minuterTotal Tid50 minuter

Botten
Glasyr

1

Sätt ugnen på 180 gr, vispa ägg,sötning och smält smör fluffigt med elvisp några minuter.

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner dom torra ingredienser i äggsmeten och rör om väl.

3

Riv morötterna och Ingefära fint på ett rivjärn. Hacka nötterna fint och tillsätt sedan i smeten.

4

Häll i smeten i en rund form (diameter 23cm), Grädda kakan i 30 till 35 minuter.Känn med en provsticka i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar. Ta ut kakan och låt sedan svalna helt.

5

Vispa smör,citron juice + skal och sötningsmedel krämigt med elvisp. Vispa i färskosten,bred sedan över frostingen på kakan och låt stå i kyl i ca 20min

Kategori

Ingredienser

Botten
Glasyr

Vägbeskrivning

1

Sätt ugnen på 180 gr, vispa ägg,sötning och smält smör fluffigt med elvisp några minuter.

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner dom torra ingredienser i äggsmeten och rör om väl.

3

Riv morötterna och Ingefära fint på ett rivjärn. Hacka nötterna fint och tillsätt sedan i smeten.

4

Häll i smeten i en rund form (diameter 23cm), Grädda kakan i 30 till 35 minuter.Känn med en provsticka i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar. Ta ut kakan och låt sedan svalna helt.

5

Vispa smör,citron juice + skal och sötningsmedel krämigt med elvisp. Vispa i färskosten,bred sedan över frostingen på kakan och låt stå i kyl i ca 20min

LCHF Morotskaka med citronfrosting