Utskriftsalternativ:

LCHF Hasselnötsbiskvier

Portioner 10 portionerFörberedelsetid10 minuterTillagningstid15 minuterTotal tid40 minuter

Mjukseg hasselnötsbotten, krämig chokladsmörkräm toppad med mörk choklad hur gott? Att göra biskvier är så gott och det blir minst lika gott att göra dem utan socker. Att använda sig utav hasselnötsmjöl i botten tycker jag personligen blir godare än med mandel eftersom det smakar som en hybrid mellan biskvi och Budapest tårta.

Biskvibotten
 2 dl Hasselnötsmjöl
 2 st Äggvitor
 2 msk Sötningsmedel
Chokladkräm
 150 g Rumsvarmt smör
 1 st Äggula
 0,80 dl Sötningsmedel
 1,50 msk kakao
Chokladöverdrag
 80 g Mörk choklad
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av hasselnötssmeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).

2

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills kakorna får fin färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.

3

Rör ihop smör, sötning,äggula och kakao med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm.

4

Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.

5

Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål (ett tips är att använda en bakpensel för att enklare täcka chokladen över biskiven)

Näringsinnehåll

Portioner 10

Recept från Lagat och Klart