FörfattareLagat och klart
Svårighetsgradenkelt

Mjukseg hasselnötsbotten, krämig chokladsmörkräm toppad med mörk choklad hur gott? Att göra biskvier är så gott och det blir minst lika gott att göra dem utan socker. Att använda sig utav hasselnötsmjöl i botten tycker jag personligen blir godare än med mandel eftersom det smakar som en hybrid mellan biskvi och Budapest tårta.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven
Portioner 10 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid15 minuterTotal tid40 minuter
Biskvibotten
Chokladkräm
Chokladöverdrag
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av hasselnötssmeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).

2

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills kakorna får fin färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.

3

Rör ihop smör, sötning,äggula och kakao med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm.

4

Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.

5

Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål (ett tips är att använda en bakpensel för att enklare täcka chokladen över biskiven)

Kategori

Ingredienser

Biskvibotten
Chokladkräm
Chokladöverdrag

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av hasselnötssmeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).

2

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills kakorna får fin färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.

3

Rör ihop smör, sötning,äggula och kakao med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm.

4

Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.

5

Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål (ett tips är att använda en bakpensel för att enklare täcka chokladen över biskiven)

LCHF Hasselnötsbiskvier
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]