FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradNybörjare

Krispigt Kokospanerade räkor görs helt utan gluten och minimalt med räkor en rätt som både kan användas som förrätt eller som varmrätt med en sallad Att tänka på är att köpa kokosmjöl av bra kvalité som Aman prana väljer man sämre märken som icas egna så innehåller dem höga halter av kolh/sockerarter som har en negativ effekt hos Db2.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Tips:

  • Använd en tång för att enklare panera räkorna och du slipper att skålarna får varandras innehåll = Häll upp lite av ingredienserna på en gång eftersom att rivna kokosen blir fuktig.
  • Smaksätt kokosmjölet med dem kryddor du har hemma eller du tycker om utöver vad som står angivet i receptet
  • Spara stjärten på räkan för att enklare kunna äta dem eftersom att mycket förvinner om den tas bort 
  • Servera räkorna med sockerfri Chilisås eller majonnäs på minuten

Portioner 4 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid18 minuterTotal tid40 minuter

Skål/tallrik 1
Skål/tallrik 3
Skål/tallrik 2
Övrigt

1

Tina räkorna ! Ta bort överflödig vätska från räkorna

2

Blanda kokosmjölet i en skål tillsammans med kryddorna och en skål med vatten +ägg och till sist en tallrik med riven kokos .

3

Doppa räkorna FÖRST i kokosmjölet SEN i äggen och till sist I den rivna kokosen. Lägg räkorna på en bakplåtsklädd plåt Upprepa processen tills alla räkor är panerade.

4

Sätt in i ugnen på 220-230 grader tills de har fått fin färg ca 7-10 min per sida så efter tio min vänder du räkorna och kör 7-10 min till. Tills den andra sidan har fått fin färg.

Ingredienser

Skål/tallrik 1
Skål/tallrik 3
Skål/tallrik 2
Övrigt

Instruktioner

1

Tina räkorna ! Ta bort överflödig vätska från räkorna

2

Blanda kokosmjölet i en skål tillsammans med kryddorna och en skål med vatten +ägg och till sist en tallrik med riven kokos .

3

Doppa räkorna FÖRST i kokosmjölet SEN i äggen och till sist I den rivna kokosen. Lägg räkorna på en bakplåtsklädd plåt Upprepa processen tills alla räkor är panerade.

4

Sätt in i ugnen på 220-230 grader tills de har fått fin färg ca 7-10 min per sida så efter tio min vänder du räkorna och kör 7-10 min till. Tills den andra sidan har fått fin färg.

Kokospanerade räkor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]