FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradMedelsvår

Kålpudding är klassisk husmanskost som smakar så gott vanligtvis görs den med sirap vilket inte är sockerfritt och lchfvänligt så här är bästa receptet på kålpudding som kommer bli din nya favorit rätt. Serveras med sockerfri lingonsylt och gräddsås

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 6 portioner
Förberedelsetid25 minuterTillagningstid45 minuterTotal tid1 timme 10 minuter

Sås

1

Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.

2

Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, Den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.

3

Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.

4

Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen Häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.

5

Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.

6

När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen tillsammans med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja och kalv/ox fond.

7

Servera kålpuddingen tillsammans med gräddsås och sockerfri lingonsylt.

KategoriKök

Ingredienser

Sås

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.

2

Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, Den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.

3

Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.

4

Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen Häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.

5

Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.

6

När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen tillsammans med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja och kalv/ox fond.

7

Servera kålpuddingen tillsammans med gräddsås och sockerfri lingonsylt.

Kålpudding