FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Min variant på mazariner med en krämig hallonfyllning, Passar lika bra till kaffet som med vispad grädde.
Jätteenkla att göra och funkar bra att frysa in för att plocka fram en stund innan man ska äta de. Men, de smakar som bäst när de är nybakta

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Tips och variationer av receptet 


I många recept står det ”rumsvarmt smör”. Och även om det inte står så förenklar det ofta om smöret är hanterbart.  Om du är som jag så kommer du ofta på att ”NU vill jag baka!” Då har man helt enkelt inte haft tid att vänta in att smöret blir rumsvarmt . Här nedan  kommer tipset:

  • Hyvla smöret  med en osthyvel  Då blir det varmt fort och du kan använda dig av det om bara någon minut.
  • Du kan även varma smöret  kort i mikron men då  är det viktigt att du inte värmer smöret för länge                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
  • Ändra smaksättningen:  Gillar du inte hallon eller  har du dom inte hemma så kan dom bytas ut mot en annat sorts bär som t.x blåbär rekommenderar då att tillsätt 1-2 tsk kardemumma i fyllningen.

 

Kardemummans positiva effekter 

Något du kanske inte vet är att  Kardemumma värmer kroppen och är bakteriedödande.
Det gör kryddan bra att använda vid förkylningar och halsinfektioner.

Kardemumma har även en kramplösande verkan vilket gör att den kan lindra bland annat magknip


Portioner4 Portioner
Förberdelse20 minuterTillagningstid30 minuterTotal Tid50 minuter

Botten
Fyllning

1

Sätt ugnen på 180 gr,

Botten
2

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med dom resterande ingredienser väl. Tills degen är frambar och kan tryckas ut

3

Koka hallonen i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter, ställ kastrullen åt sidan och lått hallen svalna något. Tillsätt mandelmjöl och sötningsmedel.

4

Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. (spara lite deg till att ha över mazarinerna) Ställ formarna på en plåt. Grädda bottnarna i ugnen i cirka 5-10 minuter eller tills Bottnarna har fått fin färg.

5

Fördela hallon fyllningen i mazarinerna och strö över resterande deg smulor och grädda i ugn i cirka 15-20 min. Tills mazarinerna har fått fin färg

Kategori

Ingredienser

Botten
Fyllning

Vägbeskrivning

1

Sätt ugnen på 180 gr,

Botten
2

Blanda rumsvarmt smör tillsammans med dom resterande ingredienser väl. Tills degen är frambar och kan tryckas ut

3

Koka hallonen i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter, ställ kastrullen åt sidan och lått hallen svalna något. Tillsätt mandelmjöl och sötningsmedel.

4

Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. (spara lite deg till att ha över mazarinerna) Ställ formarna på en plåt. Grädda bottnarna i ugnen i cirka 5-10 minuter eller tills Bottnarna har fått fin färg.

5

Fördela hallon fyllningen i mazarinerna och strö över resterande deg smulor och grädda i ugn i cirka 15-20 min. Tills mazarinerna har fått fin färg

Hallonmazariner
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]