En frittata är en god, matig italiensk omelett som görs i ugn och kan varieras på många olika sätt. Frittatan är smaksatt med spenat och svamp, du hittar Serveringsförslag längre ner i receptet. denna rätt är perfekt dig som äter LCHF eftersom att den håller dig mätt länge.
Serveringsförslag
- Servera frittan med kallrökt lax.
- Servera frittan med en god sås t.e.x en Vitlöksmajonnäs eller en Ramslöksmajonnäs (Båda dessa såser görs med hjälp av en stavmixer)
- Servera med en fräsch sallad med grönsaker i säsong.
- Tillsätt dom grönsaker du har hemma.
- Servera frittan med en god skinka som serrano eller chorizo
Sätt ugnen på 200 gr, Vispa ihop äggen tillsätt grädden och riven ost. Skölj spenaten och hacka i mindre bitar tillsätt i äggsmeten tillsammans med kryddorna.
Smörj en ugnsform med lite olivolja och häll i smeten. Hacka paprika,svamp och lök grovt toppa över äggstamningen.
Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills frittatan har fått fin färg,
Timer hittar du här: 25 Minutes
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr, Vispa ihop äggen tillsätt grädden och riven ost. Skölj spenaten och hacka i mindre bitar tillsätt i äggsmeten tillsammans med kryddorna.
Smörj en ugnsform med lite olivolja och häll i smeten. Hacka paprika,svamp och lök grovt toppa över äggstamningen.
Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills frittatan har fått fin färg,
Timer hittar du här: 25 Minutes