FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

En frittata är en god, matig italiensk omelett som görs i ugn och kan varieras på många olika sätt. Frittatan är smaksatt med spenat och svamp, du hittar Serveringsförslag  längre ner i receptet. denna rätt är perfekt dig som äter LCHF eftersom att den håller dig mätt länge.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Serveringsförslag 

  • Servera frittan med  kallrökt lax.
  • Servera frittan med en god sås t.e.x en  Vitlöksmajonnäs  eller en Ramslöksmajonnäs (Båda dessa såser görs med hjälp av en stavmixer)  
  • Servera med en fräsch sallad med grönsaker i säsong.
  • Tillsätt dom grönsaker du har hemma.
  • Servera frittan med en god skinka som serrano eller chorizo

 

Portioner5 Portioner
Förberdelse15 minuterTillagningstid25 minuterTotal Tid40 minuter

1

Sätt ugnen på 200 gr, Vispa ihop äggen tillsätt grädden och riven ost. Skölj spenaten och hacka i mindre bitar tillsätt i äggsmeten tillsammans med kryddorna.

2

Smörj en ugnsform med lite olivolja och häll i smeten. Hacka paprika,svamp och lök grovt toppa över äggstamningen.

3

Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills frittatan har fått fin färg,

Timer hittar du här: 25 Minutes

Kategori

Ingredienser

Vägbeskrivning

1

Sätt ugnen på 200 gr, Vispa ihop äggen tillsätt grädden och riven ost. Skölj spenaten och hacka i mindre bitar tillsätt i äggsmeten tillsammans med kryddorna.

2

Smörj en ugnsform med lite olivolja och häll i smeten. Hacka paprika,svamp och lök grovt toppa över äggstamningen.

3

Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills frittatan har fått fin färg,

Timer hittar du här: 25 Minutes

Frittata med spenat och svamp
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]