Fläskytterfille I sockerkaksform
Gör så här
-
1
Storleken på fläskytterfilén kan variera, mellan 0,8-1 kg. "Putsa" köttet genom att skära bort det du inte vill ha med ex., fett, hinnor, senor
-
2
Sätt ugnen på 175 grader [ jag hade varmluft]
-
3
Lägg köttet rå i sockerkaksformen
-
4
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och Häll det över köttet i formen
-
5
Tillaga köttet i 60 minuter om det väger ca 700-800 gram. Väger det runt ett kilo tillagar du det i 1.5 h
-
6
Ta ut formen då temperaturen visar 68 grader tar ca 1 timme Lyft upp köttet och låt "vila" invirad i aluminiumfolie ca 10 minuter. Och under tiden gör du såsen
-
7
Skär upp köttet i skivor, valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax innan servering.
-
Sila av skyn som är i formen i en kastrull. Tillsätt färskosten och låt såsen koka ihop ca i 10 minuter.
Såsen ( att ha i vid servering)