Fläskytterfille I sockerkaksform

Publicerad 2023-03-08
Uppdaterad 2023-03-08
1
Här kommer min variant på den trendiga fläskytterfillen i sockerkaks form. Utan lingonsylt och med sambalolek,grönpeppar och dragon i!
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
75 min

Ingredienser

5 Portioner

Såsen ( att ha i vid servering)

Gör så här

  1. 1

    Storleken på fläskytterfilén kan variera, mellan 0,8-1 kg. "Putsa" köttet genom att skära bort det du inte vill ha med ex., fett, hinnor, senor

  2. 2

    Sätt ugnen på 175 grader [ jag hade varmluft]

  3. 3

    Lägg köttet rå i sockerkaksformen

  4. 4

    Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen och Häll det över köttet i formen

  5. 5

    Tillaga köttet i 60 minuter om det väger ca 700-800 gram. Väger det runt ett kilo tillagar du det i 1.5 h

  6. 6

    Ta ut formen då temperaturen visar 68 grader tar ca 1 timme Lyft upp köttet och låt "vila" invirad i aluminiumfolie ca 10 minuter. Och under tiden gör du såsen

  7. 7

    Skär upp köttet i skivor, valfri tjocklek. Lägg dem i en serveringsform med lite höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax innan servering.

  8. Såsen ( att ha i vid servering)

  9. Sila av skyn som är i formen i en kastrull. Tillsätt färskosten och låt såsen koka ihop ca i 10 minuter.

Kommentarer (0)

Lämna feedback