FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Nyttiga citron beskvier i långpanna som både är glutenfria och Sockerfria. Ett bra alternativ för dig som inte orkar göra vanliga biskvier.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Näring Fakta

Portioner 25

Portioner25 Portioner
Förberdelse15 minuterTillagningstid15 minuterTotal Tid1 hr 10 minuter

Botten
Citronsmörkräm
Chokladöverdrag

Botten
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna väl med varandra.

2

Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper (mät gärna ut 20x30 cm.)

3

Grädda botten i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 Minutes tills den fått fin färg och blivit genomgräddad. Låt svalna helt.

Citronsmörkräm
4

Riv skalet av citronen . Rör ihop smör, sötning,äggula och citronsaft med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.

5

Vänd biskvibotten upp och ner innan du brer på fyllningen så kladdar inte biskvierna fast senare.

6

Bred fyllningen i ett jämnt lager på biskvibotten som måste vara helt avsvalnad Annars smälter krämen, Låt fyllningen svalna något i kylskåp cirka 20 min

Chokladöverdrag
7

Bryt chokladen till toppingen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt oljan. Värm på svag värme. När drygt hälften smält. Tag bort kastrullen från värmen och rör om tills all choklad smält. Låt stå och svalna, Bred ut på chokladen ovanpå fyllningen. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

8

Skär i rutor med en vass kniv. Klart!

Kategori

 

Har du lagat detta receptet?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

 

Ingredienser

Botten
Citronsmörkräm
Chokladöverdrag

Vägbeskrivning

Botten
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna väl med varandra.

2

Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper (mät gärna ut 20x30 cm.)

3

Grädda botten i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 Minutes tills den fått fin färg och blivit genomgräddad. Låt svalna helt.

Citronsmörkräm
4

Riv skalet av citronen . Rör ihop smör, sötning,äggula och citronsaft med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.

5

Vänd biskvibotten upp och ner innan du brer på fyllningen så kladdar inte biskvierna fast senare.

6

Bred fyllningen i ett jämnt lager på biskvibotten som måste vara helt avsvalnad Annars smälter krämen, Låt fyllningen svalna något i kylskåp cirka 20 min

Chokladöverdrag
7

Bryt chokladen till toppingen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt oljan. Värm på svag värme. När drygt hälften smält. Tag bort kastrullen från värmen och rör om tills all choklad smält. Låt stå och svalna, Bred ut på chokladen ovanpå fyllningen. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

8

Skär i rutor med en vass kniv. Klart!

Citronbiskvier i långpanna