Utskriftsalternativ:

Citron och feta Coleslaw

Portioner 7 portionerFörberedelsetid10 minuterTotal tid30 minuter

Syrlig och krämig vitkålssallad (coleslaw) som passar utmärkt till sommarens varma kvällar möter den perfekta balansen mellan syra och det feta. Görs på bland annat vitkål, morot, majonnäs, citron och fetaost. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare.

 1 st Fäsk lök
 ½ st Vitkål 1/2 vitkål motsvarar ca 10-12+ dl
 1 dl Lök blast från den färska löken
 1 st MorotMedelstor
 200 g Fetaost
 1,50 msk Citron juice
 1 st Citron skal
 1 dl Majonnäs
 1 dl Creme fraiche
 2 nypor Örtsalt
1

Använd en osthyvet för att lätt strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.

2

Skala moroten och riv den fint på rivjärn, Hacka löken fint använd ca 1 dl av blasten och smula ner 200 gram fetaost och blanda de tillsammans i en skålen. Tillsätt sedan crème fraiche, majonnäs och citron juice, citron skal och Smaksätt med örtsalt i skålen

3

Låt Coleslaw stå kallt ca 20-30 min

Näringsinnehåll

Portioner 0

Recept från Lagat och Klart