Chaffles (Cheese waffles) är en ost- och äggvåffla som är populär inom LCHF som kan varieras på många olika sätt, Grundreceptet är består av riven mozzarellaost och ägg välj viken ost passar dig eller som du har hemma.Längre ner hittar du 3:st varianter på fyllningar som passar perfekt till chaffels.
[cooked-recipe id="4946"]
(recept inte hittat eller är i utkastsstatus)
Variationer på fyllningar
Här nedan hittar du 3:st varianter på fyllningar som passar perfekt till chaffels. I rörornas bas så använder jag smetana som är en naturligt tjock syrad grädde som erhålls av opastöriserad mjölk som får stå och sedan skummas. Jämfört med crème fraiche så har smetana en annan smak. Smaken beskrivs som rund och syrlig.
1: Röra med smak av soltorkade tomater
Ca 4 portioner
tillagningstid ca 5-10 min
Ingredienser
- 2,5 dl Smetana eller crème fraiche
- 1 halv dl soltorkade tomater
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 90 gr fetaost
Instruktioner
1. Dela soltorkade tomater i mindre bitar.
Lägg dom soltorkade tomaterna i en skål och blanda ihop med övriga ingredienser.
________________________________________________________
2: Röra med smak av pesto och basilika 4 portioner tillagningstid ca 5-10 min
Ingredienser
90 gr fetaost
3 msk pesto
2.5 dl Smetana eller crème fraiche
1 dl hackad basilika
Instruktioner
1 Hacka basilika i mindre bitar.
Lägg basilikan i en skål och tillsätta dom övriga ingredienser.
_________________________________
3: Räkröra
4 portioner
tillagningstid ca 10 min
Ingredienser
360 gr räkor
1/2 tsk Sambal oelek eller chiliflakes
2 tsk citronjuice
2 tsk pepparrot
1.5 - 2 dl creme fraiche
1 msk dill fryst
Salt och Svart peppar
Gör såhär
1. Krama ur vätskan från räkorna. Blanda alla ingredienser i en skål.
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser
Instruktioner
Hetta upp våffeljärnet, vispa ihop ägg och ost i en bunke. För att få lite slätare smet, kan du mixa ihop det hela.
Häll smet i våffeljärnet och grädda tills våfflan har fått en fin gyllene färg det tar ca 4 minuter