Blomkålsrisotto

Publicerad 2021-05-31
Uppdaterad 2023-05-10
2
Så god blomkålsrisotto med svamp som kan varieras på så många olika sätt som att tillsätta stora räckor i
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Börja med att hacka purjolöken och svampen i mindre bitar. Använd gärna en fjärdedel av purjolökens blast för god smak. Finhacka eller pressa vitlöken. Stek hacket tillsammans med alla kryddor i en stekpanna tills grönsakerna har mjuknat och fått en fin färg, cirka 5 minuter.

  2. 2

    Riv blomkålen på den grövre sidan av rivjärnet; det bör motsvara ungefär 8 dl. Om det blir mer spelar det ingen roll. Tillsätt den rivna blomkålen i pannan och stek i ytterligare 4-5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och låt det puttra ihop i cirka 10-15 minuter. Detta är det perfekta tillfället att lägga till räkor om du önskar en mer mättande risotto. Smaksätt gärna med andra kryddor som du tycker om.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar