Bakad ricotta

Publicerad 2021-04-08
Uppdaterad 2023-06-05
1
Bakad ricotta den perfekta förrätten eller lunchen görs enkelt och möter den perfekta balansen mellan syrligt och ostigt smaksätt med de kryddor du tycker om använd gärna färska
Ingredienser 8
Svårighet: Lätt
32 min

Ingredienser

4 Portioner

Att toppa med

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 205 grader med varmluft eller 215 grader med över- och undervärme. Riv parmesanen och citronen fint. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. Smaksätt med det du tycker om. Tillsätt gärna färska kryddor.

  2. 2

    Smörj 4-5 stycken ramekinformar, häll i ricottasmeten och grädda i cirka 25 minuter eller tills de har fått en gyllene färg.

  3. 3

    Servera som de är eller med stekta korvar.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar