Auberginelåda med lammfärs

Publicerad 2022-11-18
Uppdaterad 2022-11-18
1
Grekisk inspirerad Aubergine rätt med lammfärs i, likt smaken av moussaka fast görs betydligt enklare för att ska slippa lägga onödig tid i köket men inte förlora god smak. Du kan med fördel öka mängden aubergine till det dubbla
Ingredienser 17
Svårighet: Medel
45 min

Ingredienser

4 Portioner

"Lammfärssåsen"

Kryddor

Toppa med

Gör så här

  1. 1

    Skär aubergine i tunna skivor stek i en stekpanna med lite olja (exempel raps olja eller smör) på hög värme tills auberginen får en fin yta på bägge sidorna. lägg åt sidan på en tallrik.

  2. 2

    Hacka löken fint samt riv/pressa vitlöken. värm upp en stekpanna till medelvärme och fräs löken i en klick smör tills den mjuknar i ca 3-4 min.

  3. 3

    Ha i tomatpurén, vitlöken och kryddorna låt fräsa i ca 2 minuter.

  4. 4

    Ha i krossade tomater, fond, rött vin och worcestershiresås låt allt koka ihop i ca 5 min så att alkoholen ifrån vinet försvinner.

  5. 5

    Ha i färskosten och låt små koka i ca 2-3min smaka av med salt och peppar och tillsätt mer kryddor om det behövs.

  6. 6

    Sätt ugnen på 200 grader.

  7. 7

    Häll ner lamfärsåsen i en ungs form och lägg över aubergine på toppen så att den täcker såsen.

  8. 8

    Toppa med valfri riven ost placera i ugnen tills gyllene i ca 15-20 min

  9. Servera med tillbehör så som grekisk sallad eller tzatziki.