FörfattareAndreas Domeij
SvårighetMedel

God lövbiffsgryta med asiatiska smaker där köttet blir mörare ju längre du kokar. Använd gärna de grönsaker som du har hemma till denna gryta. För att göra receptet mejerifritt använder du kokosmjölk/kokosgrädde istället för vispgrädde. För dig som äter lågkolhydratkost så passar Shiritakinudlar jättebra som tillbehör till denna gryta.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner6 Portioner
Förberdelse15 minuterTillagningstid45 minuterTotal Tid1 hr

1

Strimla köttet tunt och hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och lägg i hälften av köttet. Stek på hög värme under omrörning. Salta och peppra.

2

Flytta över köttet på en tallrik när det fått stekyta. Stek resten av köttet. Stek finhackad lök ,svamp och vitlök tills tills det har fått fin färg. Dela bacon i mindre bitar och stek tillsammans med löken tills baconen har fått fin färg.

3

Häll tillbaka allt kött. Häll i grädde, sesamolja, och soja. Låt koka på medelhög värme cirka 20-30 minuter. Tillsätt sedan resterande ingredienser och låt koka ytligare 10-15 minuter.

Kategori, Kök

Ingredienser

Vägbeskrivning

1

Strimla köttet tunt och hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och lägg i hälften av köttet. Stek på hög värme under omrörning. Salta och peppra.

2

Flytta över köttet på en tallrik när det fått stekyta. Stek resten av köttet. Stek finhackad lök ,svamp och vitlök tills tills det har fått fin färg. Dela bacon i mindre bitar och stek tillsammans med löken tills baconen har fått fin färg.

3

Häll tillbaka allt kött. Häll i grädde, sesamolja, och soja. Låt koka på medelhög värme cirka 20-30 minuter. Tillsätt sedan resterande ingredienser och låt koka ytligare 10-15 minuter.

Asiatisk Lövbiffsgryta