Dagar till julafton

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Nu är 
vi inne i december och snart infaller Tredje advent Jag har här nedan samlat alla mina favorit jul bak recept som ni MÅSTE baka nu till jul. Inlägget uppdateras när nya recept publiceras

Få svar på dina frågor

I många fall går det att byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl eller t.e.x pofiber  fast de har olika uppsugningsförmågor så de kan inte bytas ut rakt av läs om hur du omvandlar mandelmjöl  HÄR
Jag brukar oftast använda sötningsmedel från nicks eller sukrin Välj inte ett sötningsmedel med Maltitol

 

Varför Maltitol är inte ett bra val för personer som äter LCHF. Omkring 40 procent av den här sötningen absorberas i tunntarmen, höjer blodsocker och insulinnivåer, speciellt hos personer med diabetes eller prediabetes. Den ger också 2/3 av energin i socker, vilket är betydligt mer än de flesta lågkolhydratsötningarna. Källa dietdoctor 
Xantangummi Kan bytas ut mot samma mängd fiberhusk och det används eftersom att det ersätter gluten i bakverk och bidrar till en extra saftighet och fluffighet. Vilket är något som jag rekommenderar att införskaffas. 
Du hittar Xantangummi i välsorterade matbutiker
LÄS MER HÄR
 
 
 

Pofiber : består av torkade fiber från potatis och är helt fritt från gluten. Produkten uppstår efter en process utan kemiska tillsatser (även den slutgiltiga produkten är fri från tillsatser)

Kolhydrater: Pofiber inehåller  17 gram per 100 gram, och då pofiber väger så lite  (1 dl väger ca 17 gram), får man inte i sig många gram kolhydrater.

 Fiberhusk: innehåller inga kolhydrater och hela 85 % kostfiber. Fiberhusk består av pulveriserat psylliumfröskal och är precis som pofiber glutenfritt. Även denna produkt är neutral i sin smak och kan användas i både mjuka och hårda kakor, samt bröd. På grund av sitt höga fiberinnehåll suger det upp extremt mycket vätska, och hjälper smet och deg att svälla och bli fastare.

Näringsinfo  100 gram: 10 kcal ,1.5 protein, 0 gram kolhydrater

Pofiber kan inte bytas ut mot fiberhusk 

 

Här Hittar en omvandlingstabell om du vill omvandla pofiber mot mandelmjöl 

I bakverk och i vissa bröd recept funkar det att byta ut ägg mot kikärtsspad  som byts ut 1:1 

Ett ägg är ca 3 msk (beroende vikt) kan ersättas mor 3 msk kikärtspad

 

Sockerfri variant av brunt socker

Har Samma sötningsgrad som brunt socker och används när man vill få en rund och fyllig sötsmak som inte finns i icas sötsrö.

“Helt fantastiskt god och saftig”

Elia

Från Instagram

“Helt fantastisk😍 så saftigt! Fick ha min inne ca 5 min extra, beror ju naturligtvis på vilken ugn du har”

Pernilla

@pernillarydsnack

“Oj vad den var god till julfika”

Marie

@frurumsgran

0