Vad ska man använda pulveriserat sötningsmedel till?
Funkar utmärkt till Frosting, cheesecake och biskvier i recept man inte vill kunna känna kristallerna från sötningsmedlet eller i recept som känns “gryniga” när man använder granulerat sötningsmedel.
- Du kan köpa pulveriserat sötningsmedel i butik men priset minskar om du gör själv och gör att du själv kan välja sötningsmedlet.
- Detta kan användas istället för sukrin melis Eller florsocker i ett recept. Jag gillar även att använda pulveriserat sötningsmedel i recept som kolasås /drinkar då man vill att sötningsmedlet enkelt löser upp sig
Ex på sötningsmedel att använda
- Nicks Use like sugar
- Icas sötströ
- erythritol
- Björksocker Xylitol
Tips Bäst Resultat får du genom att använda en Kaffekvarn eller i en Mindre mixer som har en kniven lågt i mixern. Du måste alltid förvara sockret i en förslutbar behållare eller burk, förvaras i direkt solljus.
OBS För dig som har hund Xylitol eller björksocker är ett sötningsmedel som är mycket giftigt för hundar så tänk på det om du använder det i "receptet".
Instruktioner
Instruktioner
Testa detta och du kommer aldrig köpa mer pulveriserat sötningsmedel
- STEG 1Tillsätt valfri mängd sötningsmedel i en blender/ automatisk kaffekvarn. Mängden ökar när den har blivit pulveriserad.TIPS: gör mer åt gången
- STEG 2Mixa ca 30 sek tills sötningen har blivit fluffigt och pulveriserad
2 Comments
Lisette Anna Sundberg
Posted on: 25 juni, 2021Tack för tipset. Ska testa det. 🙂
Lisel Humla Sjöstedt
Posted on: 25 juni, 2021Tack för smart tips. Jag har en sån där liten elektrisk kaffemixer. superbra till massor. I texten tror att du menar att det INTE ska placeras i direkt solljus. Eller vad säjer du?